Ανάθεση (2018)

lab19 946X288

Περιγραφή

 

Πρόκειται για μία παράσταση-ωδή στον άνθρωπο. Θέλουμε ο θεατής να γίνει κοινωνός του υπερανθρώπινου αιτήματος που ονομάζεται ζωή και που δεν είναι παρά μόνον μία επιταγή. Η περιπλάνησή μας μέσα στην ζωή συχνά αγγίζει τα όρια της τρέλας. Και σ΄αυτό ακριβώς το σημείο είναι που ο άνθρωπός συναντά το ατελές και πεπερασμένο όριό του, διαθέτοντας την επιλογή να μετατρέψει αυτή την επιταγή σε μια προσωπική συντριβή.

Ο αποδεχόμενος την συντριβή άνθρωπος παύει να είναι απλώς ένα ον που απειλείται από την τάση της φθαρτότητας, το πεπερασμένο και τη θνητότητα και αρχίζει να γίνεται συνάμα εκείνο το ον που αντιστέκεται σ΄ αυτή την τάση με την υπέρβαση των όρων της καθημερινότητας.

Η παράσταση αποτελεί δημιουργικό προϊόν των μαθητών του χοροθεατρικού εργαστηρίου 2018 που διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Δίκτυο NorForSale - δείτε ποιοι είμαστε  >> 

 

Video-Trailer

 

Πληροφορίες

 

Ημερομηνίες : Δευτέρα 11/6/18 και Τρίτη 12/6/18 στις 21:30

Σύγχρονο Θέατρο : Ευμολπιδών 45, Γκάζι (πλησίον μετρό Κεραμεικού)

Επικοινωνία : 690 879 2144,  694 486 2521

Παραγωγή: Norforsale Art Net

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Δραματουργία : Γιάννης Μάντσης

Χορογραφία : Αλίκη Καζούρη

Χορογραφική συμμετοχή : Νίκος Καλύβας

Φωνητική Επιμέλεια : Νίκος Στεφάνου

Ερμηνεύουν : Κων/νος Μαρούγκας, Αθηνά Δρούπαλη, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, Μαρία Στυλιανίδη, Μαρία Μουστάκα, Χρυσίνη Κουβαρά, Νιόβη Πέπε, Άννα Φιλιμέγγα, Κων/να Κατσιγιάννη, Άννα Ιορδανίδου, Μαριάννα Ξενίδου, Αλίνα Μπαντέκα, Ευτυχία Ζάχου, Ελένη Κουκούλη, Ήλια Κωνσταντίνου, Τζοάννα Παπαγεωργίου, Μαργαρίτα Τσιάβου.

Photo 'Αλπμουμ "hands on" : Γιώργος Ξηρογιάννης

Κείμενα (αποσπάσματα) : "Η Ανθρωπωδία - Η Ανάθεση" - Δημ. Δημητριάδης, "Ψύχωση 4.48" - Sarah Kane, "Μόμπι Ντικ" - Herman Melville, "Το χρώμα του φεγγαριού" - Αλκυόνης Παπαδάκη, "Σονάτα του Σεληνόφωτος" - Γιάννης Ρίτσος, "Μονόγραμμα" - Οδυσσέας Ελύτης, "Μια Εποχή Στην Κόλαση" - Αρθούρος Ρεμπώ, "Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφές" - Λουίτζι Πιραντέλλο, "Εinst rzende neubauten ein leichtes leises säuseln" - Einstürzende Neubauten

Φωτογραφία : Στέφανος Κυριακόπουλος, Μάνος Μεγαλούδης

Βίντεο-Μοντάζ : Χρίστος Ξενιτόπουλος